top of page
Yazarın fotoğrafıSosyal Mucit

Kahveni Kap Gel Etkinliği (Haber)

Uşak Üniversitesi’nde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Erhan Aydın’ın marka sahibi olduğu “Sosyal Mucit Projesi” toplumsal sorunlara farklı bir bakış açısı getiriyor. İlk etkinliğini Uşak’ın tarihi mekanlarından birinde gerçekleştiren platform, fikirleri paylaşarak görünür hale getirmeyi hedefliyor.

Dr. Aydın, Sosyal Mucit’in ilk etkinliği “kahveni kap gel” de konuştu. Etkinliklerde güncel konulardan, sosyal meselelerden konuşmayı, fikir alışverişi yapmayı, fikir buluşları ile gelecek projelerini şekillendirmeyi istediklerini söylen Dr. Aydın, “Biz problemleri çözmeyi hedefliyoruz; aynı zamanda problemlerin ortaya çıkmasını önleyici faaliyetler yapıyoruz. Sosyal Mucit’in mantığı diğer projelere göre biraz farklı, örneğin bizim bakış açımızda çöp toplama gibi bir sosyal etkinliktense o çöplerin atılmasını engelleyici bilinç oluşturmayı isteyen bir etkinlik dolayısıyla önleyici bir hareket olduğumuzu söyleyebiliriz. Amblemimiz uçan fil. Özellikle katılımcılarımızı şu soruyu soruyoruz ‘Sizce bu fil uçuyor mu, düşüyor mu?’ Çok farklı perspektifler geliyor bununla ilgili, ona göre ekip üyelerimizi oluşturuyoruz, farklı bilinçler uyandırabilmek için. Sosyal Mucit markası bana ait, tabii ki sivil toplum kuruluşları ve şirketlerle mutlaka iş birliklerimiz olacaktır. Aynı zamanda büyük firmalardan da bizimle ilgilenecek kişilerin olacağını düşünüyorum. Çünkü ileride Sosyal Mucit’i çeşitli eğitimlerde bir unvan olarak vermeyi hedeflemekteyiz” dedi. “Kahveni kap gel” etkinliğinin ilk başta küçük bir fikir olarak başladığını söyleyen Uşak Üniversitesi işletme bölümü son sınıf öğrencisi Egemen Doğan; “Sadece Sosyal Mucit üyelerini toplayalım bir çatı altında konuşalım dedik. Sonra bunun güzel bir proje olabileceğini düşündük dedik ki yarın öbür gün neden genel müdürler, yöneticilerle insanlarımız fikir alış verişinde bulunmasın. Sağ olsunlar okuldaki hocalarımız da bize destek verdi. İnşallah bundan sonrasında toplumun gelişmesi için ne yapabiliriz, bunları konuşacağız” dedi.

Uşak Üniversitesi İşletme Bölümü son sınıf öğrencisi Dilara Şatlı’da Sosyal Mucit’in bilginin toplumsallaştırılmasını amaçladığını ve bu kapsamda sorunun ortaya konulmasının ardından çözüm önerileri üretildiğini, böylelikle bu sorun ve çözümü hakkında bir farkındalığın ortaya konduğunu belirtti.



43 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page