top of page

YAZIM KURALLARI

 

Sevgili yazar adayları;

 

Öncelikle sosyalmucit.com adresine yazı göndermek istediğiniz için teşekkür ederiz.

 

sosyalmucit.com adresinde değerli yazılarınızı yayınlatmak için aşağıdaki yayın rehberimizi okumanızı tavsiye ederiz.

 

1. Öncelikle sosyal mucit oluşumunun temel prensibinin "problemi tespit et, ortaya koy ve çözüm öner" olduğunu hatırlatmak isteriz. Dolayısıyla yazılarınızda net bir şekilde problemi tespit etmeniz ve bahsettiğiniz problemin neden önemli olduğunu belirtmeniz gerekmektedir. Tüm bunları gerçekleştirirken yazılarınızda referans kullanabilirsiniz. Sonuç olarak da teşhis ettiğiniz probleme ilişkin çözüm önerilerinin net bir şekilde ifade edilmesi gereklidir.

 

2. Yazıları "word dosyası" olarak 14 punto (Times New Roman) başlık yazısı, isim soy isim (varsa ünvan), (varsa) kurum bilgileri yer almalıdır. İsteyen yazarlar "mahlas" kullanabilir. Yazıların 11 punto (Times New Roman) ve 1.5 satır aralığı şeklinde yazılması gereklidir. Yazıların kelime sayısı 1500 - 2000 kelime olmalıdır.

 

3. Tüm yazılar editöryel süreçten geçer. Dolayısıyla yazıların geliştirilmesi ve anlaşılabilir olması açısından özel bir çaba sarfedilmektedir.

 

4. Yazılan tüm yazılar mümkün olduğunca basit bir dille yazılmalıdır. Çok uzun cümlelerden kaçınılması gereklidir. Bunun yanı sıra kullanılan tüm ifadeler net bir şekilde ortaya konmalıdır.

 

5. sosyalmucit.com platformu herkese açıktır. Ülkemiz Anayasası ve Avrupa Birliği anlaşmalarına bağlı kalan projemizde herhangi bir kimseye karşı görünür ya da görünmez ayrımcılık yapılmaz. Projemiz, farklılık yönetimi anlayışıyla yürütülmektedir. Her konu ile ilgili (yasalar tarafından yasaklanan ve suç teşkil edenler hariç) yazılar gönderilebilir ve yayınlanabilir.

 

6. Web sitemize çalışmalarını gönderen yazarlar, yayınlarının kabul edilmesi ve kendilerinden yayın izni alınmasından sonra tüm yayın haklarını (telif hakları da dahil olmak üzere) sosyalmucit.com projesine ve yürütücü markalarına devrederler. Bu yayınlar, tüm mecralarda (çevrimiçi ya da çevrimdışı) yazarların izni alınmaksızın yayınlanabilir.

 

7. Sitemizde yazıları yayınlanan yazarlar, sosyal mucit ünvanına sahip olmazlar. Sosyal mucit olabilmek için proje kapsamında belirlenen kriterlerin karşılanması gerekmektedir. Kriterleri karşılayan kişilere, Erhan Aydın Akademi ve Mesa London Consultancy markaları "Sosyal Mucit" sertifikası verir.

 

8. Yazar adaylarının sosyalmucit@hotmail.com e-posta adresinde tüm süreçleri yönetilir. Projenin resmi e-posta adresi sosyalmucit@hotmail.com dur.

 

Şimdiden katkılarınız için teşekkür ederiz.

 

                                                           Dr. Erhan Aydın

                                sosyalmucit.com Kurucusu ve Genel Yöneticisi

 

 

 

bottom of page